Kulusäästlikkuse põhimõtted

Kulusäästlikud põhimõtted keskenduvad kõigepealt sellele, et mis tahes vahendid, mis on kasutatud muuks kui kliendile olulise  väärtuse loomiseks, on ressursside raiskamine.

1. Määratle, mis moodustab väärtuse kliendi  seisukohast

Toodet või teenust tuleb vaadelda kliendi  vaatenurgast. Selle täiustamisel peab tootja alati juhinduma kliendi  vajadustest ja soovidest.

2. Määratle kõik sammud kogu protsessiahela ulatuses

Kõik sammud toodangu või teenuse kujunemise, tootmise, turustamise ja kohaletoomise käigus peavad olema selgelt kirjeldatud ja vastavalt iga sammu nõudmisele planeeritud. See on kompleksne protsess .

3. Taga protsesside katkematu voog 

Protsess peab arenema algusest lõpuni ühe katkematu voona. Tuleb vältida raiskamist, nagu ületootmine, madal kvaliteet, seisak jne.

4. Tooda nii palju, kui nõutakse

See üleskutse väldib ületootmist ja mittevajalikke kulutusi. Tooteid tuleb toota ainult nõutavas koguses, kas väikse varuga või parem üldse ilma ületootmiseta.

5. Mittevajalikke kulusid vältides püüdle lakkamatult täiuslikkuse poole 

Täiuslikuma saavutuse huvides peavad juhid ja tootjad protsesse pidevalt ning täpselt reguleerima.